Powered By Blogger

wtorek, 18 lipca 2017

Dobra Pany! W tym poście przekażę wam jak w łatwy sposób przygotować dobry sos do kanapek, naleśników ect. Sos tysiąca wysp. Zakładam, że tak samo jak większość drapieżników takie miejsce jak kuchnia dla Ciebie służy jako punkt przelotowy na trasie kanapa-lodówka z odbiorem towaru zwanym potoczne piwem. Przepis będzie tak prosty, że wykona go każdy bez wyjątku.


Składniki:

- majonez
- ketchup 
- ogórek kiszony (opcjonalnie)
- pieprz
- sól
- ocet
- cukier 


Przygotowanie

W miseczce muszą znaleźć się 4 duże łyżki majonezu, 6 dużych łyżek ketchupu, szczypta soli, szczypta-dwie pieprzu. Pół małej łyżeczki octu, tyle samo cukru (cukier można ugnieść w naczyniu w celu zlikwidowania kryształków). Do naszego sosu można pokroić w drobną kostkę niedużego ogórka kiszonego. Gdy wszystko mamy już połączone razem wystarczy tylko dokładnie wymieszać. Całość powinna mieć kolor jasnoróżowy.


Do sosu można dodać również sos chili, skrojoną papryczkę lub dosypać trochę papryki ostrej mielonej.
Przewaga ketchupu nad majonezem eliminuje majonezowy posmak.

0 komentarze:

Obserwatorzy

Łączna liczba wyświetleń

Wsparcie

Jesteśmy tutaj

zBLOGowani.pl

Archiwum bloga

Translate

Popularne Posty